Σεμιναρια CPR & A'Βοηθειες

Επείγοντα περιστατικά υγείας που συχνά παρουσιάζονται κατά την διάρκεια εργασίας, άθλησης, ή παιχνιδιού που έχουν ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών, επιδεινώνονται λόγω έλλειψης ή καθυστέρησης βοήθειας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξέρει κάποιος την κρίσιμη ώρα μιας ανακοπής να ξαναδώσει ζωή σε ένα παιδί ή ενήλικα μέχρι να φθάσει στο Νοσοκομείο.

Σεμινάρια

Το σωματείο ΠΝΟΗ οργανώνει Μαθήματα Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (μαλάξεις, “φιλί της ζωής” για αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής ή πνιγμού στη θάλασσα ή από ξένο σώμα). Τα σεμινάρια απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια, και εταιρείες, κ.α. Παραδίδονται και στην Αγγλική γλώσσα.

Πού γίνονται τα σεμινάρια

Γίνονται από παιδίατρους εντατικολόγους στα γραφεία της ΠΝΟΗΣ, αλλά και στους χώρους εργασίας των ενδιαφερομένων. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 10-12 άτομα για την καλύτερη εκπαίδευσή τους. Χρησιμοποιούνται ειδικές κούκλες -προπλάσματα, για την πρακτική άσκηση. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 ώρες. 2 ώρες Θεωρία και 2 ώρες πρακτική. Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Τέτοια σεμινάρια μπορούν να πραγματοποιηθούν και εκτός Αθηνών εφ’ όσον είναι δυνατή η μετάβαση και επιστροφή του γιατρού αυθημερόν.

Σημειώνεται ότι η American Heart Association και το European Resuscitation Council, συστήνουν σε όλους να επαναλαμβάνουν το σεμινάριο μία φορά το χρόνο.
Για όσους έχουν παρακολουθήσει τα ανωτέρω σεμινάρια συστήνονται και τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών (αντιμετώπιση τραύματος, εγκαύματος, καταγμάτων, δηλητηριάσεων, θερμοπληξίας, αιμορραγίας, κ.α.) που οργανώνει η ΠΝΟΗ. Διαρκούν 3 ώρες.

Από το 1996 που ξεκίνησαν τα σεμινάρια μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευθεί περίπου 10.000 άτομα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Στο σωματείο ΠΝΟΗ καθημερινά 9:00-17:00, στα τηλέφωνα 210-7486801-2.

Φόρμα συμμετοχής

    Όνομα

    Επίθετο

    Email

    Τηλέφωνο Επικοινωνίας