Σεμιναρια CPR & A'Βοηθειες

 Σώστε μια ζωή! Παρακολουθήστε σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)

Πως πρέπει να δράσει ένα άτομο που είναι παρόν σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας, ώστε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στον πάσχοντα (βρέφος, παιδί ή ενήλικας) μέχρι την στιγμή που θα φτάσει το ασθενοφόρο;

Η γνώση για την αποτελεσματική παροχή βοήθειας σε έναν συνάνθρωπο μπορεί να προλάβει περιστατικά θανάτου και να περιορίσει την βλάβη ζωτικών οργάνων όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά. Το Σωματείο «ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και με βάση την πολυετή εμπειρία, οργανώνει σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Cardiopulmonary Resuscitation, CPR – Basic Life Support, BLS) και σεμινάρια Α΄ Βοηθειών από το έτος 1996 με εισηγητές των σεμιναρίων πιστοποιημένους ιατρούς.  Η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη αποτελεί μια σωτήρια τεχνική για την επιβίωση του θύματος ώστε να μην χαθεί ο  πολύτιμος χρόνος των περίπου 4 λεπτών, μέσα στα οποία εκτιμάται ότι δύναται να είναι αποτελεσματική η πρώτη αντιμετώπιση του περιστατικού, έως ότου υπάρξει εξειδικευμένη υγειονομική βοήθεια.


Ο σκοπός:
Σκοπός της διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι να εκπαιδευτούν όσο περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν στις απαραίτητες βασικές γνώσεις για την σωστή και ασφαλή αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας – ενηλίκων, παιδιών και βρεφών – που έχουν ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών.


Σε ποιους απευθύνεται:
Σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ιδιώτες και γενικά σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό που επιθυμεί να μάθει πως θα πρέπει να χειριστεί το θύμα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας ώστε να προσφέρει υποστήριξη στην λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων μέχρι την στιγμή που θα φτάσει το ασθενοφόρο.


Περιεχόμενο μαθήματος ΚΑΡΠΑ:

 • Αντιμετώπιση πνιγμού από υγρό στοιχείο (π.χ. εμετός, πνιγμός στην θάλασσα) και από στερεό υλικό.
 • Βήματα Αρχικής Φροντίδας σε αναίσθητο ασθενή
 • Θέση Ανάνηψης
 • Πρόληψη μετάδοσης ασθενειών (μάσκες εμφυσήσεων)
 • Χρήση απινιδωτή


Περιεχόμενο μαθήματος Α’ Βοηθειών:

 • Λιποθυμία
 • Αιμορραγία
 • Δηλητηρίαση
 • Ηλεκτροπληξία
 • Κατάγματα
 • Εγκαύματα
 • Τραυματισμοί στο κεφάλι
 • Σπασμοί
 • Κουτί Πρώτων Βοηθειών


Η μεθοδολογία των Σεμιναρίων :
Πρόκειται για σεμινάρια που γίνονται από παιδιάτρους και πιστοποιημένους ιατρούς, με τρόπο κατανοητό σε όλους και με τη βοήθεια του κατάλληλου υλικού (κούκλες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και έντυπα). Η διάρκεια του μαθήματος ΚΑΡΠΑ είναι περίπου 4 ώρες και γίνεται σε μία μέρα σχηματίζοντας μικρές ομάδες, με σκοπό την σωστότερη εκπαίδευση και την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στις ειδικές κούκλες. Το σεμινάριο των Α΄ Βοηθειών έχει διάρκεια περίπου 2 ½ ώρες, αλλά γίνεται επίσης σε μία μέρα, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς πρόκειται για θεωρητικό μάθημα.


Που & Πότε:
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τις καθημερινές ημέρες κατά τις απογευματινές ώρες αλλά και το Σάββατο κατά τις πρωϊνές ώρες, στα γραφεία της «ΠΝΟΗΣ» Μιχαλακοπούλου 159, 3ος όροφος. Επίσης, μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε εργασιακό ή ιδιωτικό χώρο (ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 12).


Απαραίτητο και Σωτήριο
Να θυμάστε ότι στόχος της εκμάθησης ΚΑΡΠΑ είναι να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες σε μία επείγουσα κατάσταση που απειλείται η ζωή.
Με γνώση και ψυχραιμία να καταφέρουμε να σώσουμε έναν άνθρωπο!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα CPR και Α΄ Βοηθειών επικοινωνήστε με την ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού στο 210 7486801-2 ή στο cpr@pnoe.gr


Φόρμα συμμετοχής

  Όνομα

  Επίθετο

  Email

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας